top of page
Vyhledat

Vaše příběhy

Přátelé přinášíme Vám pár příběhů jež nám píšete na mail zkušenosti@petrchobot.com. Děkujeme a pište dále, jako máte zkušenosti s meditacemi, semináři či bylinami z Inca Botanica


Maria Carnecka


Uz od mladosti som vedela, ze musi byt nieco viac, ako len moje fyzicke telo a fyzicka existencia. Zhruba 40 rokov som hladala, najprv v byvalom Ceskoslovensku za komunistov materialy rozmnozovane fotenim a tajne studovane (tu s laskou spominam na mojho svagra Janka, ktory ma - a nielen mna - inspiroval), neskor vsetko, co bolo pristupne na trhu. Vyskusala som snad vsetky "techniky". Urcite, bola to cesta, a vsetko, co som zazila ma niecomu naucilo. Avsak vysledok mojho snazenia bol naozaj smutny. Totalna nudza a financny nedostatok, dlhy, znicene zdravie, neuspokojive vztahy, silne pocity viny, strach zo zivota - zanarala som sa do bahna cim dalej, tym viac. Najsmutnejsie na tom bolo, ze som uverila niektorym ezoterickym "osobnostiam", ktore ma presvedcili o tom, ze som do tejto inkarnacie prisla iba trpiet, nieco si odpykat. Poviem vam…..s takymto presvedcenim sa neradostne vstava rano z postele…..

Svetelne bytosti sa urcite chytali za hlavu a klepali si na celo (samozrejme zartujem)- uz sa asi na to nemohli divat a poslali mi mailom pred Vianocami 2014 meditaciu PCH na hojnost - krasna nenahodna nahodicka. Cele Vianoce som pocuvala Petrovo slovo. Svitla mi nadej a v januari 2015 som uz bola na seminari PCH v Prahe (peniaze som si, samozrejme, musela pozicat). A odvtedy denne (niekedy su kratke obdobia kedy takmer denne) na sebe pracujem.

Moje skusenosti s technikami a pracou PCH mozem rozdelit do 3 kategorii:

1/ Hojnost: cely rok 2015 som podavala 2x do tyzdna sportku (iba 50 centov) a myslela som si naivne, ze vyhram miliony. Miliony sice neprisli, ale obzrela som sa dozadu a uvedomila som si, ze napr. v tomto roku som bola na 4 dvojdnovych seminaroch PCH, na 2 xenonovych terapiach, 2 tyzdne v Chorvatsku, o dva tyzdne idem znovu na 2 xenonove terapie do Prahy (zijem v Pise)…..dokazala som financne pokryt vydavky, o ktorych sa mi este pred par rokmi ani nesnivalo…..padaju mi slzy vdaky, pretoze boli casy, ked sme sa stravovali v Charitase….Viem, ze to je este len zaciatok. Prestala som riesit, odkial zoberiem peniaze na to alebo ono. Naucila som sa pracovat so solarom a bruchom (a samozrejme s inymi centrami) a viem, ze denne zvysujem mieru hojnosti v mojom zivote. Velmi dolezite pre mna je, ze som sa prestala bat.

2/ Zdravie: uz som o tom pisala na Inca Botanica. Koncom 09/2018 som mala uraz, nasledovala operacia a vlozenie klinu do kostnej drene lavej stehennej kosti a bederneho klbu. Organizmus cudzie predmety neprijal, cize silne, stale pritomne bolesti, nemoznost stupat alebo pouzivat lavu nohu, velke mnozstvo liekov proti bolesti a antibiotik, barle, inkontinencia a permanentny pobyt v posteli - nasledok: ochabnute a miznuce svalstvo a suvisiace neprijemnosti. Lekari iba krcili plecami a hovorili, ze vzhladom na vek (mam 67 rokov)…...nechavali vetu nedokoncenu. Koncom 01/2019 som zacala uzivat Vilcareina + Dracia krv + Copaiba. Do tyzdna bolesti ustupili natolko, ze som mohla zacat chodit s dvomi barlami, zapal z velkej casti ustupil, do dvoch tyzdnov som mohla prestat brat lieky proti bolesti, mohla som sa postavit na operovanu nohu a mohla som zacat chodit s jednou barlou. Dnes som uplne v poriadku, barle su v pivnici, inkontinencia vyriesena, den po dni sa citim lepsie. Dokonca obcas pocitujem zachvevy stastia kdesi v srdci, co sa mi uz velmi davno nestalo. Pripisujem to Vilcareine. Citim, akoby mi niekto poumyval mozok. Sucasne na posilnenie nervovej sustavy beriem Sacha Inchi + Maca + Lucuma. Sporadicky uzivam FT PCH od roku 2015, tak isto pouzivam techniky, ktore nam priblizuje. Napriklad Caj zabudnutia bol pre mna velkou pomocou, pretoze som nasledkom traum koncentrovanych do kratkeho casoveho useku trpela depresiou, ktora sa stala chronickou (antidepresivy, samozrejme, iba zhorsovali situaciu). Dnes je to pre mna iba neprijemna spomienka. Po Vilcareine (uzasna) som si dala 3 dni pauzu a zacala som brat Hercampurino spolu s cajom Rudy strom, Dracia krv a Copaiba. Detoxikacia pokracuje. Uz teraz sa citim ako znovuzrodena - a to je iba zaciatok. PCH mi dal novu sancu, novy zivot.


Od roku 2015 sporadicky (ako narastala miera hojnosti) a od januara 2019 pravidelne uzivam: Dracia krv, Copaiba, Maca teraz cervena, Maca cierna - extrakt, Macontro - extrakt, Lucuma, obcas Camu-camu, Sacha Inchi, predtym detoxikacny program, mam doma kopu cajov, teraz riesim osteoporozu o ktorej mi lekari povedali, ze s tym musim uz zit….takze pijem Obriu praslicku….jednoducho s plnou doverou podla doporucenia uzivam fytoterapiu Inca Botanika. V mojej rodine nemame uz ziadne chemicke lieky. Moja dcera trpela bolestami chrbta (hernie) a dlhe roky mala denne zvysenu teplotu 37,1 -37,4. Bola liecena aj na Infekcnom oddeleni chorob neznameho povodu v Pise a bolo jej povedane, ze jej nevedia pomoct. Takze sa s tym naucila zit. Ked sa clovek citi dobre, rychle zabudne na tazke chvile. Az teraz sme si uvedomili, ze uzivala a uziva iba Copaibu a Draciu krv a zvysene teploty zmizli, samozrejme aj bolesti chrbta.

Vyse 40 rokov som fajcila, v poslednom obdobi aj 2 balicky denne (2 balicky znie lepsie ako 40 cigariet, ze?). Velmi som sa desatrocia bezuspesne snazila prestat. V septembri 2019 som mala uraz a prestala som fajcit bez akychkolvek abstinencnych priznakov. Po uraze mi vdaka fytoterapii PCH zostala iba jedna neprijemna vec, nemohla som spavat na lavom boku pre bolesti (klince vycnievali do svalov) a mala som kratsiu operovanu nohu. Isla som na xenonovu terapiu s umyslom vyriesit hlavne spanok na lavom boku - moja oblubena pozicia. Xenon velmi prekvapil. Pri prvej terapii sa mi velmi tazko dychalo….uvedomila som si, ze mi cisti pluca a priedusky. Na druhy den druha terapia - uplne zmizli nocne bolesti, teraz uz kludne spavam v oblubenej pozicii a prestala som pajdat…..nie zo dna na den, na to, ze nekrivam, ma vlastne upozornila moja dcera pred niekolkymi tyzdnami. Okrem toho sa mi kamsi "schovali" niektore (nie vsetky) vycnievajuce zily na nohach.

Zostalo mi vyriesit este osteoporozu, obehovy system, vysoky tlak, hucanie v usiach, nadvaha. Ak vas nenudim a urobim vam tym radost, budem vas priebezne informovat.

3/ Vztahy: Nadherne pozitivne zmeny. V rodine po dlhorocnych bojoch, uzasna pohoda a sulad. Vela novych kamaratov, ktori zmyslaju podobne ako ja.

Takze, otvorila som vam srdce. Pevne verim, ze to moze niekomu pomoct. Techniky a fytoterapia PCH mi dali novy zivot. Mam nove projekty, zacala som sa ucit po spanielsky (akosi citim, ze to budem potrebovat), denne na sebe pracujem, chystam sa do Peru…. PCH vdacim za to, ze ma znovu bavi tato existencia, ze chapem, co sa mi v zivote deje (cize, co si vytvaram), ze mi vsetko dava zmysel. Zo srdca dakujem a prajem aj vam vsetkym vela sil.

S laskou

Maria Carnecka


Milan Fiedler


níže jsem se rozhodl popsat zkušenosti které mám z meditací, pobytu v Peru a pobytu v Chorvatsku. Tedy spíše se pokusím popsat tu část, která lze popsat. Od doby, co jsem začal sledovat Petra Chobota, navštěvovat meditace, poté odjedl do Peru se toho stalo tolik, že ani nevím, co vše napsat. V jednoduché formě - změnil jsem celý svůj život, pohled na sebe, na své bytí, na svou duši, ucítil jsem a pochopil kdo jsem, začal jsem hledat odpovědi jinak, naučil jsem se napojovat na sebe, obzvláště po Peru to byla velká jízda. Komplet se mi změnilo okolí lidí, se kterými jsem se do té doby stýkal, přišli noví lidé, přišli nové zkušenosti, začal jsem si tvořit svůj vlastní život, přišlo odpojení od vzorců, změna jídla, pití, vše chodilo ráz na ráz nenásilně, jakoby z mé podstaty. Každá meditace je trénink, který mě poté usnadňuje práci na sobě doma, díky meditacím jsem se naučil napojovat na svoje centra "čakry", prodýchávat je a díky tomu se mi v životě začali díky i zajímavé a příjemné "náhody", nebo synchronicity chcete-li. Díky Petrovi jsem pochopil, že nikdo za nás nic neudělá, vše je jen a jen na nás, na tom, do jaké míry budu chtít, do jaké míry si to dovolím do jaké míry jsem to také schopný zvládnout. Během práce se dostavilo i vyléčení pár nepříjemných chorob, se kterými jsem se takříkajíc už naučil žít. A najednou po čase si uvědomím, že ta zdravotní obtíž už tady není. Najednou zmizela, ani nevím jak 😅. Pokud bych tedy měl shrnout své zkušenosti, tak je to necelý rok, co jsem začal sledovat Petra, v prosinci to bude přesně rok co jsem navštívil první meditaci a děkuji Petrovi za to, že se ujal role technického pracovníka jak říká, průvodce! Změnil jsem si celý "život" je slabý výraz pro to, co se vše změnilo a stalo, ale lépe to asi nedokážu v tuto chvíli vyjádřit. Děkuji S láskou a vděčností celému týmu PCH ❤️ Milan Fiedler


Lenka Grajcarová


Před pár lety (cca 10), jsem se přivedla coby masérka, do stavu "ležícího". Zazněly "diagnózy" Bechtěrev,úzkostné poruchy, chronická borelióza. Už nevím jak, jsem se dostala k meditacím Petra Chobota. Řekla jsem si fajn, nemůžeš nic víc než ležet, to půjde. Znala jsem jen meditaci v pohybu, "Tai-chi". Asi za 14 dní jsem byla schopná pohybovat se po bytě podél stěn. Meditovala jsem dál. Zklidnila jsem se a cítila východisko z mého stavu. Když jsem poprvé vydržela stát a umýt nádobí, udělila jsem si diplom za snahu. Čas běžel, pořídila jsem si psa a začala se pouštět ven. Skutečně krůček po krůčku, ale šlo to. Za půl roku jsem byla schopna znovu pracovat, ale ve velmi úsporném režimu. Lékaře jsem z toho všeho vynechala. Po dvou letech meditací jsem se sama dovezla autem na seminář do Mikulova. A za rok zase. Začala jsem jezdit na léčebné meditace do Brna a nasávala informační balíky od Petra. Za další dva roky jsem byla schopná odjet na léčebné meditace do Chorvatska, kde už jsem začala užívat doporučené byliny a výživu. Jana Marášková mi doporučila "Amazonský protokol" na léčbu boreliózy. Za nějakou dobu, jsem odletěla do Peru, ne s Petrem, což se vzápětí ukázalo jako dost nešťastné a pošetilé rozhodnutí. Vrátila jsem se v horším stavu, než jsem tam jela, řekla bych až v "životohrožujícím" stavu. Opět léčebné meditace na Biokovu. Za pomoc vděčím také Věrce Šourkové, která mi objasnila mé astrologické dispozice.Nesčetně krát mi Petr pomohl i v osobních záležitostech. Má prostě na lidi dobrý vliv ! Naučila jsem se v této životní etapě převzít zodpovědnost za svůj život do svých rukou, opustit role oběti a spasitele, brát situace jako výzvy, věřit vnitřnímu vedení. Jak já se občas nasměju sama sobě :) . Tímto sdílením chci ze srdce poděkovat Petrovi a všem jmenovaným za příležitost postavit se zase na nohy a kráčet dál životem vstříc k dobrodružným zítřkům. Děkuji Lenka Grajcarová



Marie Dušková


V červnu jsem byla poprvé na Petrově meditaci na Jižním Městě a pořídila si i některé produkty Inca Botanica. Chci se s vámi podělit o radost, kterou jsme měli, když se manžel vrátil od lékařky z pravidelné prohlídky. Před časem u něj zjistili cukrovku 2. typu a hodnoty se mu teď snížily z 11 na 8 ! Zatím postupně užíval Modrý květ, Dračí krev, Hercampurino a Tawarillo. Já jsem užívala Dračí krev, Vilcareinu soft a Dragosanu a přestaly se mi dělat opary. To jsou pro nás skvělé výsledky a extrakty užíváme i nadále. Moc děkujeme Petrovi za to, jak lidem pomáhá.

Marie Dušková



Jana Marášková


Má cesta k rozvinutí diagnostických schopností a k setkání s tak mocným účinným lékem jako je Amazonský bylinný protokol, začala nelehkou situací, kdy jsem kvůli naprostému vyčerpání organizmu prožila celkový neurologický kolaps organizmu a byla nucena setrvat na lůžku asi tři čtvrtě roku. Každý, kdo něco takového prožil, ví co to znamená - naprosto marné pokusy vysvětlit lékařům co se děje a naopak marné pokusy lékařů vysvětlit mi, že se s tím musím smířit a že mám navštívit psychiatra. Také to znamená propadání se do naprosté beznaděje, že ještě člověk bude někdy žít normální život a zoufalé pokusy přemluvit organizmus byť k minimálnímu výkonu. Ale osud člověka bývá moudrý - donutilo mne to k něčemu, co bych si nikdy dobrovolně nedopřála- ležet dlouhé měsíce v tichu a pokud možno ve tmě, jelikož každé vyrušení bylo pro nebohý vyčerpaný mozek nesnesitelné. A tam se zřejmě začaly rodit schopnosti, kterých dnes jsem schopna využívat. Nakonec jsem se - pro mne tenkrát skoro zázračně- dokázala zvednout a začala se uzdravovat díky setkání se starodávnými indiánskými technikami andského systému Mosoq Karpay. Tento systém mentálních cvičení k nám přinesl a modifikoval pro evropské poměry, v tomto ohledu naprosto nedostižný terapeut a biolog Petr Chobot, který mezi andskými a amazonskými indiány a jejich šamany strávil mnoho let. Díky svým přirozených mimosmyslovým schopnostem byl přijat do učení k těmto obdivuhodným léčitelům a šamanům a u nich objevil systém mentální a energetické práce se svým vlastním vědomím, které se předávalo v nepřerušené linii několik tisíc let. Systém Mosoq Karpay je naprosto podřízen co nejvyšší efektivitě a funkčnosti, vzhledem k drsnému prostředí ve vysokohorském terénu, či v amazonských pralesích, ve kterých indiánská etnika žijí.

Indiánští šamani tvrdí, že při správném zacházení s mentálním a energetickým organizmem, si můžeme všichni rozvinout mimosmyslové schopnosti a první se prý probouzí schopnost léčení. Byla to pravda - ověřila jsem si to hned po prvním měsíci pečlivého cvičení - byla jsem hned přinucena použít rodících se schopností při dramatické situaci srdeční příhody mého přítele -lékaře. A k mému velkému údivu s naprostým úspěchem. Nakonec celý příběh mé nemoci skončil radostně - vzpamatovala jsem se k naprostému zdraví a co víc, začaly se objevovat právě ty mimosmyslové schopnosti. Po dvou letech pečlivého cvičení jsem se vydala do Peru a za dohledu našeho bílého šamana a dvou zkušených amazonských šamanů z kmene Shipibo jsem absolvovala jejich šamanské a medicinské ceremonie. Po návratu domů se výrazně začínaly projevovat diagnostické schopnosti, které se stále umocňovaly také možností mimosmyslově přijímat informace ohledně nemocí a možností jejich léčení. Již nějakou dobu jsem se specializovala na neřešitelnou situaci u lidí nakažených boreliózou, plicními chlamydiemi a ostatními přidruženými koinfekcemi, na které nebyl žádný rozumný lék. Jaká byla moje radost, když jsem se dozvěděla od našich šamanů o kombinaci bylin, které jsou schopné zlikvidovat z organizmu parazity, jako jsou borelioza, chlamydie a také viry, jako třeba téměř nezničitelné Herpes viry, mezi něž patří také velmi rozšířený Epstein-Barr virus nebo Varicella zoster, který způsobuje mimo jiné onemocnění pásovým oparem. Vzhledem ke svým schopnostem jsem byla schopná si ověřit, že tato informace je pravdivá a ihned jsem protokol vyzkoušela na sobě. Protokol jsem držela s malými přestávkami skoro 9 měsíců a během této doby se z mého organizmu vyplavila většina patogenů , ale i anorganických toxinů a imunita stoupla do výrazné výše. Od té doby jsme již vyzkoušeli léčbu protokolem u lidí s dlouhodobými a těžkými onemocnění boreliózou a absolutní vyléčení bylo stvrzeno i laboratorními testy, mým měření, ale - a to hlavě - subjektivními pocity vyléčení, které ve většině případů jsou již trvalé.

V současné době již víme, že boreliozu je možné Amazonským protokolem u většiny lidí zcela vyléčit- ldélka éčba záleží na délce a rozsahu onemocnění. Zrovna tak jsou i úspěchy v případě rozvinuté roztroušené sklerozy, která u mnoha případů vznikla z nediagnostikované boreliozy , ale i u roztroušených skleroz, které vznikly přemnožením jiných patogenů . Ve většině případů nalézám nadměrný výskyt herpetických virů a někdy také toxoplazmy. Ale výborné účinky protokol osvědčil i při likvidaci tak "obyčejných" patogenů, jako jsou stafylokoky, streptokoky i ostatní koky, které bývají příčinami mnoha obtíží zánětlivého charakteru v těle, ale i poškození plic a podobně. Také se protokol dá použít s velkým úspěchem na hubení větších parazitů , jak střevních , tak v celém těle. Zdá se že kromě malých výjímek lze tímto protokol odstranit s organizmu skoro všechny škodlivé patogeny a navrátit organizmus do rovnováhy a nechat volné pole imunitě. Ve velmi těžkých případech je nutné léčbu opakovat až do vymizení původců onemocnění. Jana Marášková

Vašek Linhart


Než jsem "náhodou" našel první Petrovo video na YouTube, nebyl jsem duchovně založený, nezajímal jsem se o esoteriku. Pil jsem alkohol a kouřil. ZDRAVOTNÍ: V březnu 2014 se mi stal pracovní úraz pravého zápěstí. Zůstaly následky ve formě bolesti při určitém pohybu - jako když člověk tlačí auto. Stisk ruky nebo tah nebyl problém. Při tlačení se mi podlomilo zápěstí od bolesti. Trvalo to skoro 3 roky. Našel jsem nějaké jeho video, kde mluvil PCH o prosvětlování těla. Vlastně tím to s PCH všechno začalo. Tak jsme zavřel oči a dle svého pocitu prosvěcoval zápěstí. 2-3x jsem prosvěcoval. Během týdne, to se to v zápěstí nějak pohlo, jakoby křuplo a od té doby je to dobrý. Začal poslouchat přednášky, pít čaj a začal doma sám meditovat podle Petrovo videí. BYLINNÉ ČAJE FUNGUJÍ - Čaj Modrý květ mě v roce 2017 zbavil zánětu ve svalu. Když jsem dlouho stál na nohách, v trojhlavém svalu stehenním mě pálilo. Při každodenním pití čaje 2 týdny, mě to stehno nějak prohřálo a od té doby mám klid. Dračí krev: V dětství jsem velmi trpěl na opary. Klidně jsem ho měl několikrát do měsíce. Když jsem najel na kůru, tak ano, hned z kraje mi opar na rtu vyskočil, ale od té doby jsem už žádný pak neměl. To už trvá 2 roky. PARTNERSKÉ: Meditace netělesná tantra 2017 Byl jsem v 6ti letém vztahu, který ani jednoho z nás nenaplňoval. Byl opravdu komický. (potvrzení - věková regrese a obecně o tom vypovídali znaky ve vztahu) Toto byla taková první neskutečně silná a hluboká meditace, která mě vtáhla do děje. Co bylo na ní zajímavého. Když ke mně přicházela světelná bytost, tak jsem měl pocit pláče. Zase to netrvalo dlouho, jestli 3 měsíce. Již bývalá přítelkyně přišla s tím, že se zamilovala do svého kolegy (ženatý, s dítětem). Oba neví, jak se vlastně do sebe zamilovali. Jí se v té době zdálo, jak brečím a nový přítel na ní mává. Po půl roce, jsem potkal 11.3.2018 současnou přítelkyni. Do nedalekého města se přistěhovala 1.3. a par dní na to jsem ji potkal. Když jsem se jí ptal, jak se stalo, že se přestěhovala sem, poměrně daleko od svého domova (600km) Mi odpověděla, že neví. Že našla nějaký inzerát, tak na něj odpověděla a prostě se sem přistěhovala. (11.3. - narozen můj otčín, narozena moje bývalá manželka, můj nejlepší kamarád, zásnuby s bývalou přítelkyní - to jen tak pro pobavení). Pro mě je vlastně až neskutečné, jak jedna meditace změnila život 6ti lidem. Co je třeba ještě zmínit. Tuto meditaci jsem dělal celkem 3x a pokaždé, přesně na den, se o mě zdál sen mé bývalé spolužačce ze střední. Se kterou jsem se 20 let neviděl ani nejsme nějak zvlášť v kontaktu. (to jen tak na okraj) VZTAHOVÉ: Neskutečně komplikovaný vztah s matkou (biologický otec zemřel když mi byli 3 roky) a nevlastním otcem. Dodnes mi nechtějí říci pravdu a vlastně celou tu skutečnost popírají. Naše komunikace byla posledních 15 let na bázi - přání přes sms k Vánocům a narozeninám. Práce se středem hrudi. Vizualizoval matku, prodýchával hruď. Netrvalo to dlouho a začali jsme si psát. Přerostlo to v každodenní kontakt, kdy jsme si psali, kdo co vaří, dělá, posílali si fotky. Do té doby jsem nebyl na jediné Petrovo meditaci jen meditoval doma. Každý den poslouchal jeho přednášky i meditace v práci (mp3 ve sluchátkách). Proto po 3 letech se rozhodl, že pojedu letos (2019) Chorvatsko. Nádherné silné meditace (to člověk prostě doma nezažije). Od té doby se mi dějí takové věci: Lehl jsem si do postele, peruánský kříž v ruce. Před "zavřenými" očima se mi rozjel film. Fakt jak kdybych byl v kině a přede mnou se rozjel děj. Kde průvodce říká: "pojď něco tě naučím" a vysvětloval mi význam světových stran, světelné mřížky, léčení. A další a další. Neskutečně mi toto vše změnilo život. A přes meditace pracuji na tom, aby se ještě změnil. Vašek Linhart (Wenzel Linhart)


Martin Balko


Keď som sa prvýkrát „stretol“ s Petrom Chobotom a videl som na youtube jeho monológ – kto vládne na planéte https://www.youtube.com/watch… , povedal som si, že čo to je za mudrujúceho kokota? Bol som presvedčený, že len opakuje prečítané informácie, z najrôznejších zahraničných zdrojov. Bol som však zvedavý, či ma niečím prekvapí. Dal som mu teda pár minút, až ma skutočne prekvapil. Čím ma oslovil? Asi autenticitou – aj keď vtedy som to slovo ani nepoznal. A najmä hlbokou múdrosťou, otvorenosťou, úprimnosťou, skúsenosťou a predovšetkým obrovskou láskou a súcitom. Takže som ho nielen dopozeral, ale aj vyskúšal meditáciu, ktorú som si od neho našiel. Už po tejto mojej prvej úspešnej meditácii som mal podozrenie, že ide o skutočne efektívny a veľmi účinný spôsob, ako môžeme zmeniť naše životy k oveľa lepším, slobodnejším, vedomejším, zdravším a užitočnejším. Keďže som však chcel dôkaz, vytrval som systematicky v individuálnych meditáciách a postupne som absolvoval aj čoraz viac Peťových seminárov. Chcel som si vyskúšať, či sa mi podarí zmeniť „sľubované“ veci k lepšiemu. Osobne som však žiaden dôkaz stále nikde nevidel. A najprv ani zmeny. Videl som iba kopu bláznov okolo seba. Prečo som nevidel dôkaz? Lebo zmeny prichádzali postupne, pozvoľna, v zjemňovaní a tiež rozširovaní vnímania a pohľadu na seba, na svet, na realitu. „Dôkaz“ vidím najmä z odstupu času a z nadhľadu. Kto ma dobre pozná, od „úplného začiatku“, ten by tieto dôkazy možno mohol potvrdiť. Ale keďže „doma nie je nikto prorokom“ a navyše „dôkaz“ je nevyhnutne priamo spojený s uhlom pohľadu, ako sa na neho a na realitu pozeráme, pre ostatných a najmä najbližších žiaden môj dôkaz pravdepodobne neexistuje. Zjednodušene povedané – kto chce takýto dôkaz uvidieť ho uvidí a kto nie, tak uvidí všetko iné, len nie dôkaz. Čo sa mi teda podarilo zmeniť alebo získať s pomocou techník, bylín sprostredkovaných od Petra Chobota a s pomocou pobytov v Chorvátsku a nakoniec aj v Peru? Uvediem len praktické viditeľné výsledky, s tým, že som si chcel najprv vyriešiť najmä financie a vzťahy: Ledva som dal dokopy peniaze na prvý seminár s tým, že jedenkrát a dosť - viac peňazí som na to aj tak nemal. Navyše som nechcel dopadnúť „ako tí blázni“, ktorí bez akýchkoľvek zmien nerobia nič iné, iba behajú po najrôznejších seminároch a utekajú od svojej náročnej reality. Po seminári som sa vrátil domov s tým, že síce to malo čosi do seba, žiaden zázrak sa ale nekonal. Možno som cítil, alebo skôr tušil nejaké neznáme „jemné zmeny“, tak som aspoň vytrval v pravidelnej individuálnej práci. Keď som si chcel časom vyskúšať aj iné PCH semináre, prekvapujúco som zistil, že na to mám peniaze. Vtedy ma to ale neprekvapovalo, aj napriek tomu, že som si dovtedy „nemohol dovoliť“ ani napríklad „vycestovať“ a navštíviť kamarátov. Furt som bol jednoducho v tom, že mám nedostatok financií. Aj keď som postupne navštívil každý seminár, ktorý som chcel – dokonca aj Chorvátsko a to hneď dvakrát v jedno leto – nevnímal som osobne väčší príliv financií. Keď už som bol konečne po čase presvedčený, že tieto techniky a aj byliny naozaj účinkujú – aj keď v mojom prípade nejako pozvoľna - a pomáhajú nielen mne, ale aj ľuďom okolo mňa, povedal som si, že vyskúšam raz Peru. Nemal som naň však žiadne peniaze. V jednej slabšo-silnejšej chvíľke – keď som vnímal nejaký praktický efektívny prínos a efektívnosť PCH meditácií na zlepšovanie zdravia a života mňa aj ľudí okolo mňa a najmä mojich blízkych, tak som pocítil akúsi „povinnosť“ v tom pokračovať a ísť aj do Peru. Ale ako, keď som naň nemal peniaze?? S mesačným celkovým príjmom ani nie 400 Eur som sa rozhodol požičať si 4000 Eur. So splatnosťou na rok. Nejakou „náhodou“ mi ochotne požičal kamarát, ktorý údajne nikdy nikomu nepožičiaval, pretože sa „oprávnene“ o svoje peniaze obával. Po roku som samozrejme nemal na vrátenie dlhu ani korunu. A navyše som cítil opäť akúsi „povinnosť“ znovu vycestovať do Peru. Nie, nebol to útek od reality, ako niekedy zvykneme v živote fungovať. Navyše som mal zo zážitkov v Peru „oprávnený“ strach – vďaka nie príliš príjemným či desivým procesom, ktoré som tam už „raz“ zažil (napr. pre niekoho možno v známom štýle „Dva dni ráno a dva dni večer  ). Cítil som však nejaký nepochopiteľný liečivý transformačný účinok na mňa aj celý môj svet a bolo teda „mojou povinnosťou“ v tom pokračovať. Ak svoj svet nezmením k lepšiemu ja sám, kto to za mňa urobí? Aj keď z toho ide až hrôzostrašný strach – nielen z neznáma, ale aj z rôznych desivých zážitkov v transformačnom procese. Keďže som sa doteraz nestretol s efektívnejším a účinnejším spôsobom, tak som sa rozhodol ísť opäť do Peru aj napriek môjmu strachu. Akurát som ale opäť nemal peniaze – nemal som ani na vrátenie prvého Peru, nieto ešte na druhé. Na druhý deň mi zrazu môj otec vrátil 4000 Eur, ktoré si odo mňa pritom nikdy nepožičal. Vraj mi ich chcel pred rokmi dať - niečo ako štart do života - no kvôli svojim životným ťažkostiam ich musel použiť na vlastné potreby a dáva mi ich až teraz. Bez šance, že by som ich od neho neprial. Keďže viem, koľko úsilia stálo môjho otca dať dokopy tieto peniaze, z vďačnosti a úcty som ich chcel použiť jedine naozaj zmysluplne. Takže som povedal kamarátovi, že síce mám pre neho všetky peniaze, ale že mu ich vrátim až o ďalší rok a teraz idem radšej znovu do Peru. Kamarát nenamietal a aj napriek tomu, že mi asi vôbec nerozumel, prijal to s „prekvapujúcou“ samozrejmosťou. A nie, nebolo to tak ľahkovážne ako sa to môže zdať  Ako bonus – aj tak som paradoxne nepociťoval v živote väčší príliv financií. Po ďalšom roku a pol od môjho druhého Peru som nakoniec úspešne vrátil kamarátovi všetky peniaze a aj som mu dal k tomu navyše bonus - vytvoril som mu e-shop v hodnote 1400 Eur ( https://www.aurainstruments.com/… ), nech sa konečne o jeho umení dozvie širší svet. On mi okamžite z vrátených peňazí dal naspäť 500 Eur za moje ďalšie služby a pomoc, ktorú som mu s webom poskytol – hojnosť teda konečne skutočne naberá na obrátkach  Takže čo také mi priniesli expedície v Peru, v chorvátsku, semináre, byliny a individuálna práca na sebe? Otvorila sa mi sféra partnerských vzťahov - v úplne novej hĺbke, láske, vďačnosti, autenticite, kvalite... - a vo svojom vzťahu s nádhernou bytosťou zažívam aj v tých najnáročnejších či nepríjemných konfrontačných chvíľach obrovskú lásku, pochopenie, radosť a slobodu. Je mi tak umožnené učiť sa byť stále nielen lepším partnerom ale verím tomu že aj celkovo lepším človekom či bytosťou. Za čo nesmierne ďakujem, ďakujem, ďakujem. Celkovo mám oveľa harmonickejšie vzťahy, naučil som sa určovať si zdravé hranice, stáť si za svojim a paradoxne pritom na tom nelipnúť - umožňovať si tak bytostnú flexibilitu. Asi aj vďaka tomu mám oveľa šťastnejší, krajší, slobodnejší, úspešnejší, dobrodružnejší, bohatší život, cítim sa zdravšie, silnejšie a som za to všetko nesmierne vďačný. Možno najlepším dôkazom a praktickou ukážkou môže byť hojnosť a moja pracovná oblasť: Paradoxne sa živím stále tou istou prácou ako doteraz, ktorá je pritom úplne odlišná – pretože ju vykonávam úplne inak = vlastním e-shop, ktorý sa od začiatku učím sám propagovať https://www.parfumylacno.sk/…. Všetky tieto skúsenosti sprostredkované „poslíčkom objednanej pizze (Petrom Chobotom)“ mi pomohli nielen získať nové znalosti, nové uhly pohľadu, postojov či vnímania. Pomohli mi dokonca prehĺbiť a prepojiť prakticky všetky skúsenosti, znalosti a schopnosti – od školských, cez osobné, po pracovné – a vďaka tomu tak dokážem nielen vo svojej IT marketingovej práci využívať všetky moje skúsenosti dokopy. A neustále ich prehlbovať, zveľaďovať a prinášať prípadný úžitok aj ostatným. Možno aj vďaka tomu, že sa mi podarilo skultivovať a prehĺbiť mimo iné aj komunikačné schopnosti. Ak by niekto chcel aspoň nejakú ukážku a praktický výsledok ako „dôkaz“, môžem zdieľať nejaké ukážky z mojej poslednej práce propagovania môjho e-shopu a mojich klientov: https://www.cestyksobe.cz/prakticky-navod-ako-sa-spo…/32066… Ako napísať kvalitné články tak, aby ich ľudia čítali a zdieľali so svojimi priateľmi? https://wy.sk/blog/ako-pisat-kvalitne-clanky/… Prípadne aj niečo „materialistickejšie“: Ako investovať peniaze: 11 tipov kam sa oplatí a neoplatí investovať v roku 2019? https://www.tomasmaga.sk/…/clanok/46/ako-investovat-peniaze… Zdieľam s vami túto moju skúsenosť, pretože verím, že môže niekomu nejakým spôsobom pomôcť, prípadne vás inšpirovať alebo podľa potreby odradiť . V každom prípade vám všetkým prajem veľa zdravia, lásky, slobody, sily, radosti, šťastia, ľahkosti, odvahy, nech žijete stále nádhernejší, úspešnejší, napĺňajúcejší, šťastnejší, slobodnejší život. Nech zažijete a dosiahnete všetko čo chcete. Najlepšie to asi aj tak vystihol Eduard Tomáš – nech sú všetky bytosti šťastné.







bottom of page